Unieke vondst
In de lente van 1981, ontdekte de eigenaar van een bos en tevens fineerhoutfabrikant, Robert Schindele, bij toeval, het verrassende mineraalgesteente in zijn bos. Een bestuurder van een rupsvoertuig raakte, per ongeluk, tot tweemaal toe een vulkanische kegel van relatief zacht, bros materiaal, hetgeen ontstaan was door een scheur in de aardkorst. In de vorm van steenstof, veroorzaakt door de bouwwerkzaamheden, kwamen de bomen in aanraking met het extreem mineraalhoudend materiaal. Gevolg: bomen die al bijna totaal verwelkt waren, liepen weer krachtig uit en kregen meer loof/naalden dan ooit tevoren.
Een universiteit onderzocht en men stelde vast, dat een sterke magnetische aanwezigheid in het mineraalgesteente.Het resultaat was verbluffend: de onderzochte steenmonsters bevatten in totaal 26 mineralen en een veelvoud van sporenelementen in een tot dan toe nog niet voorkomende samenstelling. Bovendien vond men ook nog een positief rechtsdraaiend energiepotentieel, hetgeen tot op de dag van vandaag uniek op deze aarde is.
In het bijzonder zijn aanwezig: kiezelzuur, kalium, calcium, ijzer, magnesium en zink, die als onmisbaar worden omschreven voor het menselijk lichaam.
De heer Schindele:”Ik dacht, wat goed voor bomen is, moet ook goed voor mij zijn” en besloot kleine hoeveelheden van deze mineralen zelf in te nemen. “Ik had na een zware voedselvergiftiging al jaren last van zware en pijnlijke winderigheiden allerlei andere chronische lichamelijke klachten. Al na een paar uur, nadat ik de eerste theelepel mineralen, in water gemengd, had ingenomen, kreeg ik last van oprispingen. Nog diezelfde dag verdween de druk van de maagstreek. De volgende dag besloot ik de dosis mineralen te verdubbelen. Van toen af aan ging alles heel snel. Na drie dagen was ik bevrijd van een 10-jarig lijden. Mijn reeds grijze haren begonnen weer zwarte strepen te vertonenn nadat ik een aantal weken deze mineralen geslikt had; intussen zijn mijn haren weer voor een deel zwart geworden.
Uit een bloedonderzoek van mijn huisarts bleek, dat alle gehaltes weer volkomen normaal waren. Ik kan nu weer alcohol en koffie drinken, vlees, deegwaren en suiker eten, zonder dat er iets aan mijn bloedgehaltes verandert. Ik moet er overigens wel bij vertellen dat ik sinds 1985 dagelijks mijn portie mineralen inneem”
.
Vanaf die tijd is ‘Schindele’s Mineralien’ zeer veelvuldig en uitvoerig onderzocht, door de meest vooraanstaande universiteiten, klinieken en (bio-)chemici, wereldwijd.
Ontelbare consumenten uit de hele wereld bevestigen de vitaliserende werking van ‘Schindele’s Mineralien’.


Ervaringen Dr. Mang
De Duitse levensmiddelenchemicus Dr. Mang uit Franfurt schrijft:
“De originele ‘Schindele’s Mineralien’ bestaat uit zeer fijngemalen natuurlijk steenmeel met een hoog gehalte aan kiezelzuur, aluminium, kalium, ijzer, magnesium en talrijke sporenelementen. Mineralen zijn evenals organische stoffen zoals eiwitten, vet en koolhydraten van levensbelang doordat ze meehelpen in de werking van de cellen en in de groei van nieuw weefsel. Mineralen beďnvloeden de groei van bloedlichamen evenals de opbouw van hormonen, vitamines en enzymen. Ze zijn onmisbaar als bouwstenen voor botten, tanden en andere weefsels en essentieel voor de suikerstofwisseling. Ook voor prikkeloverdracht in het zenuwstelsel zijn de belangrijkste mineralen onmisbaar.Het gebrek aan mineralen in het menselijk lichaam kan op den duur leiden tot ziekten.
Met ‘Schindele’s Mineralien’ wordt het organisme voldoende voorzien van mineralen, een gebrek aan mineralen is dan bijna niet meer voor te stellen.‘Schindele’s Mineralien’ kunnen als een ‘echt levensmiddel’ betiteld worden, vrij van welke toxische stoffen dan ook, een volstrekt natuurlijk middel.”

Diverse soorten tekorten

Conclusie
Door ervaringen met mensen die ‘Schindele’s Mineralien’ gebruiken, kan men vaststellen, dat met name chronische ziekten die moeilijk of niet geneesbaar zijn vaak sterk verbeteren.
De door zijn boek ‘Steine geben Brot’ beroemd geworden Zwitserse arts, Prof. dr. Zimmerman schreef reeds in 1940, toen de bodemverhoudingen in de landbouw nog lang zo slecht niet waren, het volgende: “Onze voeding is het niet meer waard nog voeding genoemd te worden, we vullen er nog slechts onze buik mee”.
Alle mineralen en metalen hebben een speciale wisselwerking met elkaar en de electrostatische uitwisseling onder elkaar dient als ontstekingsmechanisme ter verbranding van zuurstof en voeding. Ingeval van koorts (als afweermiddel van infectieziekten) treedt als gevolg van hormoonwrijving een verhoogde hartactiviteit op en daarmee een extra wrijvingswarmte van enkele graden Celcius.
In de darmen helpt de electrostatische uitwisseling van aluminium als een zachte massage bij de stoelgang. In onze darmen bevinden zich 60 tot 80% van onze witte bloedlichaampjes, de zgn. leukocyten, die tot taak hebben, o.a. het nitrosamine (stof die wordt gevormd wanneer aminozuren reageren met nitriet, door eiwitsofwisselingstoornis) en het verbrandingsgif Benzpyren te vernietigen. Deze soorten gif kan men met vitamine C neutraliseren zodat een deel van de leukocyten beschikbaar blijft voor het afweren van ziektekiemen.

De hoofdzaak van alle ziekten ligt in de totaal geplunderde en door kunstmeststoffen en bestrijdingsmiddelen verwoeste bodem van de landbouw. In het Himalaya-gebergte vinden we, in een totaal van de civilisatie afgesloten dal, een bevolkingsgroep, die hun landbouwgrond uitsluitend met organisch materiaal bemesten en het bewateren met wit gletscherwater (hetgeen door erosie zeer mineraalhoudend is). Dit water, ook wel gletschermelk genoemd, wordt door deze mensen zelfs in grote hoeveelheden gedronken. Deze mensen worden, gezond en wel, vaak zeer oud en mannen van 90 jaar zijn zelfs nog potent.
Met de door Robert Schindele ontdekte sterk magnetische en eetbare mineralen kan men schadelijke straling van water- en aardstralen evenals radioactieve straling volledig afschermen; iets wat met een ander product nog nooit is gelukt. Het product is stroomproducerend, waardoor vervalsingen eenvoudig ontdekt kunnen worden, door meting met elektrische meetapparatuur. Golven spelen in alle levensbereiken een belangrijke rol. Al het menselijke en dierlijke leven is afhankelijk van de hoorbare, maar nog meer van de niet hoorbare trillingen in het ultrasone hoorbereik, die op kunnen lopen tot miljarden trillingen per seconde. Trillingen zijn gelijk aan stralingen. Trillingen in het hoogste bereik worden als warmte opgemerkt (denk daarbij aan de magnetron).
Alle levende wezens, planten, bomen, dieren en mensen bezitten een eigen stralingsveld dat ook meetbaar is, de aura. In een boek van Christopher Bird wordt beschreven hoe door middel van het gekwetter van vogels (trillingen) en door het spelen van mooie muziek, bomen en planten wezenlijk sneller groeien dan planten, die met rockmuziek ‘bestraald’ werden. Deze werden zelfs binnen korte tijd ziek en gingen dood. Toch kunnen bepaalde stralingen schadelijk zijn.
Bomen, die op een waterader staan, groeien krom, ze buigen zich van de waterader af, alsof ze ervoor zouden willen vluchten. Wateraderen die zich kruisen leiden bij mens en dier tot kanker, wanneer men er tientallen jaren op leeft of slaapt. De schadelijke frequentie van deze straling verlamt de celmembramen, de oorzaak van vele ziekten.
Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat mensen die zeer gevoelig zijn en over een
waterader rijden met de auto een zwaar ongeval krijgen doordat ze ongewild aan het stuur trekken. Ook de straling van hoogspanningskabels lijkt nogal gevaarlijk. Men heeft zelfs ontdekt, dat bijenvolken, die onder hoogspanningskabels leefden, geen zin meer hadden om honing te verzamelen, aggressief werden en elkaar doodstaken. Zelfs de stralingen van electrische apparaten, radio’s, magnetrons en televisies hebben een slechte invloed op onze gezondheid. Ze beďnvloeden het zenuwstelsel.
Aangezien het anders denken over en het realiseren van de bovengenoemde feiten nog de nodige tijd zal vergen, is het voor de gezondheid aan te bevelen hoogwaardige en krachtgevende mineralen in te nemen. Tenslotte, onthoud goed: het kan weggegooid geld zijn vitaminesupplementen in te nemen, als men de belangrijkste mineralen en spoorelementen verwaarloost.